پکتین چیست؟ + خواص آن

پکتین, پکتین چیست, کاربردهای پکتین پکتین چیست پکتین چیست و چه کاربردی دارد پکتین فیبری نامحلول و غیر قابل هضم است که در دیواره تمام سلول های گیاهی وجود دارد. پکتین به طور کلی از پوست مرکبات و سیب استخراج می شود و به دلیل خاصیت ژلاتینی و غلیظ کنندگی در صنایع غذایی و دارویی استفاده می شود. پکتین (به انگلیسی: pectin) یک فیبر قوی است که به طور طبیعی در گیاهان و سبزیجات وجود دارد، پکتین در گیاهان عامل اتصال بین سلولی گیاهان است. پکتین در گیاهان دارای ساختار پلیمری مشتق از اسید قند است که از ساختارهای ژلاتین گیاهی موجود در میوه ها و سبزیجات به دست می آید. پکتین یک پلی ساکارید محلول با یک زنجیره طولانی از قندهای غیرقابل هضم است که با گرما منبسط شده و به ژل تبدیل می شود. پکتین تقریباً در تمام دیواره های سلولی گیاه یافت می شود. این پلیمر قند-اسید حاوی سدیم، پتاسیم، آمونیوم و اسید گالاکترونیک است. میوه های نارس حاوی بیشترین مقدار پکتین هستند که پس از رسیدن کمیت و کیفیت پکتین در میوه ها کاهش می یابد.بیشتر پکتین موجود در میوه ها در پوست آنها یافت می شود به همین دلیل این میوه ها را با پوست مصرف می کنند که شامل تمام انواع توت ها، هلو، زردآلو، گیلاس و انگور می شود.رنگ داخلی پوست مرکبات و گوشت سیب است.البته گاهی از بقایای گیاهی آفتابگردان و هویج نیز استفاده می شود. از گلابی، انگور، گیلاس و توت فرنگی نیز برای تولید پکتین استفاده می شود. اگر پوست موز سیاه و صاف شود، پکتین قابل توجهی نیز خواهد داشت. کیفیت پکتین مرکبات بسیار بالاتر از پکتین سیب است. مصارف پکتین, خواص پکتین برای سلامت, پکتین روی انگور مصارف دارویی و غذایی پکتین مورد استفاده پکتیناز از آنجایی که پکتین فاقد چربی و کالری است، یک افزودنی کاملا سالم محسوب می شود. مصارف دارویی: از آنجایی که خاصیت ژل مانندی دارد، ترکیب آن برای دستگاه گوارش است، مصارف دارویی نیز دارد. پکتین پودری در صنعت داروسازی به عنوان غلیظ کننده داروها و به عنوان یک فیبر طبیعی استفاده می شود. پکتین در شربت های سرفه استفاده می شود که اثر آرام بخشی دارد و التهاب گلو را کاهش می دهد. حالت ژله ای پکتین باعث می شود این شربت ها لایه ای در گلو ایجاد کرده و از تحریک گلو جلوگیری کرده و سرفه را کاهش دهند. موارد مصرف غذا: پکتین یکی از طبیعی ترین افزودنی های غذایی است که خواص فیبری خود را حفظ کرده است.حالت ژله ای پکتین آن را به یک غلیظ کننده ایده آل برای تهیه ژله، مربا و مارمالاد تبدیل می کند و به این غذاها قوام و خاصیت ژل کنندگی خوبی می بخشد.تولیدکنندگان در صنایع غذایی پکتین را با شکر و اسید سیتریک مخلوط کرده و به عنوان مربا شکر برای تهیه مربای خانگی عرضه می کنند. در غذا به عنوان تثبیت کننده یا تثبیت کننده در انواع شیرینی ها، نوشیدنی ها، آب میوه ها و ماست ها استفاده می شود. پکتین به عنوان غلیظ کننده و ژلاتینه کننده در غذاها استفاده می شود. گاهی اوقات پکتین جایگزین چربی یا قند در غذاهای کم کالری می شود.  کاربردهای پکتین, تجزیه پکتین, طرز تهیه پکتین خانگی خواص پکتین برای سلامتی خواص پکتین برای سلامتی پکتین یک فیبر طبیعی است که دفع مواد زائد از روده ها را بهبود می بخشد و بیماری های مربوط به دستگاه گوارش را کاهش می دهد. پکتین به سلول های چربی در روده متصل می شود و باعث دفع آنها می شود و از بیماری های قلبی عروقی و کاهش وزن نیز می کاهد. کاهش کلسترول: طبق تحقیقات انجام شده مصرف پکتین باعث کاهش کلسترول خون می شود. بهبود دیابت نوع 2 و پیش دیابت: مطالعات نشان داده است که مصرف خوراکی پکتین باعث کاهش قند خون و تنظیم فعالیت هورمون های مرتبط با قند می شود.پیشگیری از بیماری قلبی: پکتین می تواند با کلسترول غذا در روده ترکیب شود و از جذب آن در خون جلوگیری کند و از آنجایی که خاصیت هضم نشدن دارد، به سادگی مولکول کلسترول را با خود دفع می کند که منجر به کنترل چربی در بدن می شود. خون و از بیماری قلبی جلوگیری می کندخاصیت ضد سرفه: خاصیت ژلاتینی پکتین منجر به استفاده از ترکیب نادری از شربت های ضد سرفه و افزایش سرفه شده است. کنترل وزن: مصرف پکتین سرعت تخلیه روده را کاهش می دهد و به دلیل حالت فیبری آن باعث می شود فرد برای مدت طولانی تری احساس سیری کند و در نتیجه پرخوری را کاهش می دهد. کاهش اثر تشعشعات رادیواکتیو: بر اساس مطالعات انجام شده بر روی بدن گروهی از کودکان که در معرض سطوح متوسط ​​پرتوهای رادیواکتیو قرار داشتند، نشان داده شد که مصرف پکتین به مدت 16 روز باعث کاهش سطح مواد رادیواکتیو در بدن و جلوگیری از آسیب می شود. .
بیشتر بخوانید:  خواص ماهی هوکی

مطلب پیشنهادی

فواید گوشت مرغ

اگر بخواهیم گوشت مرغ را در 1 کلام شرح دهیم، “همه کاره بودن” توضیح مناسبی …