غذاهای سنتی مازندران

پیش غذاهای مازندران, لیست غذاهای سنتی مازندران, یکی از غذاهای سنتی مازندران معرفی غذاهای اصیل و سنتی مازندران معرفی انواع غذاهای سنتی مازندران یکی از مواردی که همواره مورد توجه بسیاری از گردشگران و مردم بوده است غذاهای لذیذ و سنتی ایران است که بسته به منطقه از تنوع بسیار بالایی برخوردار است. جغرافیایی استان مازندران همه ساله پذیرای مسافران زیادی است و در این مقاله به معرفی غذاهای سنتی مازندران می پردازیم.در مورد غذاهای سنتی مازندران، استان مازندران را می توان یکی از زیباترین و خوش آب و هواترین مناطق ایران دانست که در شمال کشور واقع شده است. مسافران زیادی هر ساله به این استان می روند و در کنار طبیعت دلپذیر، از غذاهای سنتی این استان نیز لذت می برند که بسیار خوشمزه و سالم هستند. علاوه بر این، تنوع غذا در مازندران بسیار زیاد است، به طوری که در اینترنت صدها تنقلات، غذاها و دسرهای مازندرانی تهیه شده از مواد طبیعی و زیست محیطی در این منطقه وجود دارد.به همین دلیل بسیاری از غذاهای مازندرانی برای همه از جمله دیابتی ها، فشارخون ها و … مناسب است.آنها همچنین می توانند آنها را بخورند: دانه انار، آجیل، شیر، کره، ماست، دوغ، روغن حیوانی، ماهی و غیره. از جمله مواد طبیعی ارگانیک است که در غذاهای سنتی مازندران استفاده می شود. ضمناً در پخت این غذاها معمولاً از نمک، شکر و کمی روغن استفاده می شود و معمولاً سیر و پیاز زیادی در آنها وجود دارد. آشنایی با غذاهای سنتی مازندران همانطور که گفته شد تنوع غذایی این استان بسیار زیاد است. ، پس انواع ظروف نونی، خورش، ظروف برنجی، آش و …. در این استان طبخ می شوند. برخی از غذاهای سنتی استان مازندران عبارتند از: • ملابیج غذاهای سنتی مازندران بادمجان, غذاهای سنتی مازندران, غذاهای محلی مازندران ملابیج یکی از محبوب ترین غذاهای مازندرانی در بین غذاهای دریایی محلی شهرهای شمالی ایران است و عمدتاً در استان های مازندران و گیلان طبخ می شود. این غذا را می‌توان به نام‌های دیگری مانند ملاویج یا مالاتا نیز نامید که در هر صورت نوعی ماهی پر شده با رب انار، آجیل و سبزیجات معطر شمالی است که روی آتش یا روی زغال کباب می‌شود، بسیاری از بومی‌ها فقط می‌خورند. ماهی نر سفید برای این غذاست و باور کنید گوشت سفت تر و خوش طعم تری دارد.همچنین سس ملاابج را با کره آب شده و زعفران و مقداری مواد داخل ماهی و رب انار که روی ماهی یا لابه لای آن سرو می شود درست می کنند.همچنین می توان به این غذا سبزی، پرتقال تازه یا لیموترش اضافه کرد.ملاکورمه مازندرانی یکی از خورش های خوشمزه مازندرانی است که مواد اصلی آن برنج، گوجه فرنگی، سیر و پیاز، سبزی و شاهی است. مواد این غذا در مراحل مختلف سرخ می شود و نباید خیس باشد. ملا قورمه را می توان با برنج یا نان بادمجان شکم پر غذاهای سنتی مازندران, غذاهای محلی مازندران, معرفی غذاهای سنتی مازندران مقدمه بادمجان شکم پر مازندرانی یکی دیگر از غذاهای خوشمزه مازندرانی است که با بادمجان، انار ترش، سیر، پیاز و سایر مواد افزودنی تهیه می شود. بادمجان شکم پر را می توان با نان یا برنج سرو کرد. همچنین برخی با این غذای خوشمزه مرغ یا گوشت می پزند. (طرز تهیه برنجال شکم پر) • خورش عدس در گیلان و استان مازندران غذایی خوشمزه به نام عدس، خورش ماجی یا خورش ماجی وجود دارد که از عدس یا ماجی، پیاز، سیب زمینی، تخم مرغ، رب انار، آجیل و آجیل درست می شود. ادویه ها. be • خورش کدو سبز این غذا در زبان محلی «کچلیک خورش» نام دارد و بسیار سالم است. همچنین پخت و پز زمان کمی می برد و باعث محبوبیت بیشتر آن می شود.در این غذای سنتی از کدو، تخم مرغ، پیاز و ادویه های مختلف استفاده می شود.(طرز تهیه خورش کدو حلوایی)• اسفناج مرجی غذاهای محلی مازندران, معرفی غذاهای سنتی مازندران, عکس غذاهای سنتی مازندران اسفناج مرجی یکی دیگر از غذاهای سنتی مازندرانی در میان غذاهای سالم و گیاهی مازندرانی که حاوی مقادیر زیادی ویتامین، کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، اسید فولیک، مس است را به شما معرفی می کنیم. ، فیبر و دارای عدس و اسفناج مواد اصلی این غذاست که سیر و پیاز و رب انار و ادویه به آن اضافه می شود.یکی از مهم ترین غذاهای سنتی مازندران به اصطلاح قلیه است که بسیار مقوی و مقوی است. از عدس، لوبیا، اسفناج تشکیل شده است. ، گوشت، آجیل و ادویه ها تشکیل می شود. از دانه های انار نیز برای افزایش طعم غذا استفاده می شود که در پایان پخت به آن اضافه می شود. • شامی بابلیشم یکی از پرطرفدارترین غذاهایی است که در شهرهای مختلف به روش خاصی طبخ می شود. در مازندران برای پخت شامی بابلی از گوشت بدون استخوان، ذرت، سبزی شامی، سیب زمینی، پیاز و تخم مرغ استفاده می شود.(دستور شام بابلی) • چنگال قالیه قالیه قنگدر یا چنگل قلیه یک غذای محلی مازندرانی است که بسیار پرطرفدار است و مواد اصلی آن لوبیا، چغندر، هویج، عدس و سبزی خیس خورده به همراه پیازداغ و سیرداغ، آب پرتقال، نمک، فلفل است. و زردچوبه پخت• کدو حلوایی بره عکس غذاهای سنتی مازندران, آشنایی با غذاهای سنتی مازندران, غذاهای سنتی استان مازندران معرفی کدو سبز بره مازندرانی یکی از غذاهای پرطرفدار و سریع در فصل تابستان کدو بره است که بدون استفاده از گوشت طبخ می شود. مازندرانی ها این غذا را با ماست محلی یا انتزاعی تزیین و سرو می کنند و از مواد اصلی استفاده شده کدو سبز، سیب زمینی، تخم مرغ و گوجه فرنگی است. (طرز تهیه کدو تنبل بره) • بورانی بادمجان کبابی یکی از خوشمزه ترین بورانی هاست که کم کالری بوده و با ماست سرو می شود. از آنجایی که بادمجان مزه گرم و ماست مزه سرد دارد، ترکیب آنها بسیار مغذی است. (طرز تهیه بورانی بادمجان) • بورانی کدو حلوایی در زبان محلی به این غذا کهی یوشت یا کی یوشت می گویند و یک بورانی خوشمزه و متفاوت متشکل از کدو و ماست است. مناطق مختلف مازندران این غذا را با چاشنی های مختلف مانند سیر خام یا سیرداغ، نمک، شکر، فلفل سیاه یا نعناع میل می کنند که تنوع زیادی در طعم این بورانی ایجاد کرده است. • کدو نارگیل یکی دیگر از غذاهای لذیذ مازندرانی که با کدو پخته می شود، نارگیل کچلیک است که تهیه آن زمان کوتاهی دارد و مواد اولیه ارزانی دارد.نرگس اسفنجیک غذای محبوب شمال کشور به ویژه مازندران است که می توان آن را در وعده صبحانه، ناهار یا شام میل کرد.مواد اصلی این غذا تخم مرغ، اسفناج، پیاز و سیر است. (طرز تهیه اسفناج نرگس) گوشک مازندرانی نوعی قارچ جنگلی است که از اواسط تابستان تا اواخر پاییز پس از اصابت صاعقه رشد می کند. استفاده از این قارچ در غذاهای مختلف به صورت خرد شده در ماکارونی و سایر غذاها یا ترکیب با رب گوجه فرنگی و انار در برنج رایج است. همچنین در این منطقه املت گوشک که با پیاز و تخم مرغ و ادویه درست می شود بسیار پرطرفدار است.مرغ سرخ شده یکی دیگر از غذاهای محلی مازندرانی است که در زبان مازندرانی بپرسته کارگ نام دارد و از گوجه فرنگی، برنجال، سیر و پیاز تشکیل شده است. . فلفل دلمه ای، آب پرتقال و ادویه تهیه می شود. باگالا وابیجیکی یکی از غذاهایی است که در صورت وجود باگالای تازه پخته می شود. آشیکی یکی از سوپ های مازندرانی است که سرشار از کلسیم، فسفر و ویتامین های مختلف است و در پیشگیری از پوکی استخوان موثر است. . برای پخت این سوپ از اسفناج، برنج قهوه ای، گشنیز، شوید، سیر، نعناع و ماست استفاده می شود.آش چهل سبزی یکی از قدیمی ترین و اصیل ترین غذاهای سنتی مازندران است. آش چهل گیاه با نام های مختلفی مانند آش هفت ترشی، آش ترش، آش غزنه و کال گرهنشب آش می باشد.پخت این سوپ در چهارشنبه آخر سال بسیار مرسوم است و از سبزی های مختلفی در آن استفاده می شود خورش گوشت بابلی همانطور که متوجه شده اید در مازندران بیشتر طبخ غذاهای گیاهی رایج است اما در این میان می توان به گوشت بابلی اشاره کرد. خورشت. طعم نخود، گوشت، برنج قهوه ای، گندم، عدس و پیاز با سایر غذاهای مازندرانی متفاوت است. (طرز تهیه سوپ گوشت گاو) آش کدو حلوایی یکی دیگر از سوپ های مازندرانی است که سرشار از ویتامین های C و E، بتاکاروتن و فیبر است و از غذاهای کم کالری به شمار می رود. یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی است که در مناطق مختلف به روش های مختلف طبخ می شود. کباب ترش نیز یکی از غذاهای سنتی و معروف مازندرانی است و در آن از ترکیب لذیذ گردو، رب انار و گوشت کبابی استفاده می شود که برای بسیاری از افراد اشتها آور است و همچنین کتی که همراه این کباب است بدون روغن و بدون کره است. انواع مختلفی دارد، همراه با آن زیتون، ترشی، ماهی املا و ماست موسیر سرو می کنند.(طرز تهیه کباب ترش) • پلویک کدو یک غذای خوشمزه مازندرانی است که در زبان محلی به آن کهی پلا یا کی پلا می گویند و از کدو، برنج، تخم مرغ و پیاز درست می شود.(طرز تهیه کدو پلو) • پلو یکی از پر مصرف ترین غذاهای نوروزی است که به دو روش ساده یا با پیاز داغ و کشمش پخته می شود. خوردن رشته پلو در مازندران با گوشت معمولی، چرخ کرده یا خرما نیز امکان پذیر است. نیز پخته شود. (طرز تهیه رشته پلو) • طبه کباب این غذا را در مازندران لوه کباب (لو به معنی نان) می نامند و در واقع یک تکه گوشت است که در بسیاری از اعیاد و مراسم با برنج سرو می شود. (طرز تهیه نان کباب) • شیره پلویی یک غذای سنتی و اصیل مازندرانی است که با نام های دیگری مانند سیاه پلو یا ترشی پلو نیز شناخته می شود. شیره پلو طعم شیرینی دارد و از ترکیب نوعی آبغوره به نام شیره پلو با برنج درست می شود. بسیاری از مردم در ایام محرم از آب پیلو برای نذری استفاده می کنند. زیره پیلو. در گذشته به این غذا نقال پیلو می گفتند، اما امروزه مردم محلی به آن زیره پیلو می گویند و در روزهای مختلف به ویژه در ماه های محرم از آن استفاده می کنند. . این غذای محبوب مازندرانی از مرغ یا گوشت، برنج، کشمش، زیره سیاه و سایر مواد افزودنی درست می شود.مرغ شکم پر یکی از غذاهای پرطرفدار در مجالس و مهمانی هاست که در هر منطقه ای با سبک خاصی طبخ می شود.مازندرانی همچنین مرغ را با گشنیز، جعفری، پیاز رنده شده، سیر، گردو آسیاب شده، رب انار، آلو خورش، زرشک، دانه های انار خشک و انواع ادویه جات پر می کند. • آغوز مسمایک یک غذای محبوب و پرطرفدار مازندرانی است که عطر و ظاهر دلپذیری دارد و برای تهیه آن از گوشت اردک، گردو، دانه انار رنده شده، رب انار، پیاز و ادویه استفاده می شود. مسما آغوز سرشار از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین است و معمولا با برنج یا نان و ترشی محلی سرو می شود، چشمه ای است که طرفداران زیادی دارد.
بیشتر بخوانید:  انواع گویش ها و لهجه های ایرانی

مطلب پیشنهادی

آداب و رسوم نوروز در باکو (جمهوری آذربایجان)

آداب و رسوم نوروزی در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان.باکو پایتخت جمهوری آذربایجان هر ساله این …