شناسایی بادمجان شیرین
شیوه تشخیص بادمجان شیرین
بادمجان یک مواد غذایی میباشد که مصرف زیادی در آشپزی ایرانی دارد که با آن میتوان غذاهای گوناگون و خوشمزهای تهیه کرد. برای تهیه غذاهای خوشمزه با بادمجان باید شیوه تشخیص بادمجان شیرین از بادمجان تلخ را بدانید. چنانچه شما فرق میان بادمجان شیرین و بادمجان تلخ را ندانید و با بادمجان تلخ غذا تهیه کنید، مجبور می شوید، غذای خود را دور بریزید.
تشخیص بادمجان تلخ از شیرین
روش تشخیص بادمجان شیرین و خوب کار سختی نیست و با در نظر گرفتن چند نکته آسوده میتوانید این کار را انجام دهید. در ادامه به شیوه های تشخیص بادمجان شیرین می پردازیم.
بادمجانهای کوچک را انتخاب کنید
بادمجانهای بزرگ بیشتر دانه دارند و دانه هم دلیل اصلی تلخی بادمجان میباشد. بنابراین برای اینکه بادمجانهای انتخابی شما شیرین باشد، بهتر میباشد بادمجانهایی را انتخاب کنید که اندازه میانه یا کوچکی دارند.
بادمجانهای سفت را انتخاب کنید
بادمجانهای کهنه بیشتر تلخ هستند. برای شناسایی کهنه بودن بادمجان با انگشت پوست آن را فشار دهید، چنانچه بافت بادمجان نرم بود، بادمجان کهنه و احیانا تلخ میباشد بنابراین شما باید بادمجانهایی را بخرید که بیشتر سفت و منسجم باشند، یعنی ایکه وقتی آنها را فشار میدهید دوباره به وضعیت معمولی و اولیه خود برگردد.
پوست بادمجانها براق و خوش رنگ باشند
بادمجانهایی که زمانه زیادی از وقت برداشتشان گذشته باشد، تلخی بیشتری پیدا میکنند، چون مزه تلخ بادمجان با گذشت زمانه تندی پیدا میکند. این نوع بادمجانها پوستی کدر و چروکیده دارند بنابراین بادمجانهای شیرین هستند که تازه بوده و پوست براق و خوش رنگ دارند.
طرز تشخیص بادمجان شیرین
بادمجانهایی که می خرید سالم و یک رنگ باشند
کبودی یا دگرگونی رنگ روی پوست بادمجان نشان دهنده نابسامانی و بی کیفیت بودن گوشت بادمجان میباشد بنابراین بهتر میباشد بادمجانی را بخرید که سالم باشد و هیچ نوع دگرگونی رنگی روی پوست آن وجود نداشته باشد. بادمجان به هر رنگی که باشد، باید همه میوه همان رنگ را داشته باشد و به طور مانند قسمتی از آن سبز یا سفید نباشد. چنانچه روی پوست بادمجان جای خراش، بریدگی، سوراخ یا پوسیدگی باشد یعنی خراب میباشد.
رنگ ساقه سبز باشد
به جز پوست بادمجان، به رنگ آن نیز تمرکزفکر کنید. ساقه بادمجان تازه و شیرین، سبز رنگ میباشد. همینطور، وجود کپک یا هر نوع نشانه تبهکار شدگی روی ساقه را هم بررسی کنید، چون وجود کپک بر شیرینی گوشت بامجان اثرگذار میباشد.
زمانه خرید بادمجان، وزن آن را بررسی کنید
یکی از روشهای تشخیص بادمجان شیرین بررسی وزن بادمجان میباشد. بادمجان شیرین و تازه وزن بیشتری داشته و زمانه در دست گرفتن آن سنگینی آن حس می گردد. بادمجان سنگینتر شرایط نگهداری و پرورش بهتری نسبت به دیگر بادمجانها دارد.
راه و روش تشخیص بادمجان تلخ و شیرین
شیوه شناسایی بادمجان تلخ
– بادمجان تلخ بزرگ تر بوده و دانه بیشتری دارد.
– ساقه بادمجان تلخ سالم و سبز رنگ نیست.
– بادمجان تلخ وزن کمتری دارند چون آب خود را از دست داده و تازه نیستند.
– پوست بادمجان تلخ کدر و چروکیده میباشد.
– بادمجان تلخ بافت نرمی دارد.
– همیشه در خرید بادمجان، بادمجان هایی انتخاب کنید که گوشتی، براق، سنگین، بلند، – پوست نازک و کشیده و سالم هستند.
شیوه هایی برای از بین بردن تلخی بادمجان
شیوه هایی برای از بین بردن تلخی بادمجان
اگر بادمجانهای خریداری شده شما مزه تلخی دارند، به چند روش گوناگون میتوانید تلخی آنها را رفع کنید.
فریز کردن
بادمجانها را پوست بکنید و آنها را به مدت ۴ تا ۵ ساعت داخل فریزر بگذارید تا یخ بزنند. آنگاه بادمجانهای یخ زده را بیرون آورده و پس از اینکه یخشان آب شد، فشارشان دهید تا تلخی بادمجانها همراه با آب اضافی درون آن بیرون بیاید.
بیرون آوردن دانهها
یکی از آسان ترین و سریعترین شیوه ها برای گرفتن تلخی بادمجان، خارج کردن دانههای داخل گوشت آن میباشد.
استفاده از نمک
برای این کار، نخست بادمجانها را پوست بکنید سپس آنها را به طور کامل یا برش زده به نمک آغشته کنید. پس از نیم ساعت بادمجانها را آبکشی کنید تا از این روش تلخی آنها بیرون بیاید. آنگاه بادمجانها را خشک کرده و برای تهیه غذا استفاده کنید.
گذاشتن داخل آبلیمو
داخل یک کاسه بزرگ آب بریزید، آنگاه بادمجانهایی را که از قبل پوست گرفتید درون آن بگذارید. در اقبال بعد، ۲ تا ۳ قاشق چایخوری آبلیمو درون کاسه بریزید و بگذارید بادمجانها حدود ۱۰ تا ۱۵ لحظه درون محلول آب و آبلیمو باقی بمانند. آنگاه بادمجانهای را بیرون آورده و فشار دهید تا آب اضافی آنها بیرون رود و همزمانه تلخیشان رفع شود.
نمک و خورشید
در این روش ابتدا بادمجانها را پوست بکنید، از وسط برش داده و دو نیم کنید. اگر بادمجانها دانههای زیادی داشتند، آنها را خارج کنید. آنگاه داخل یک سینی یک لایه دستمال کاغذی بگذارید و بادمجانها را روی آن بچینید. سینی را به مدت دو ساعت زیر نور خورشید بگذارید و سپس بادمجانها را آبکشی کنید.