مواد لازم:
گل کلم | 1 کیلو |
هویج | 1 کیلو |
خیار قلمی ترد تازه سبز | 2 کیلو |
ساقه کرفس با برگ | 0/5 کیلو |
شوید | حدوا ۳۰۰ گرم |
فلفل سبز سریع | 50 گرم |
سیر | 1 بوته |
سرکه یا آبغوره | 1 لیوان |
نمک | به میزان دلخواه |
طرز تهیه :
همه موادراشسته و خوب بگذارید تا خشک شود.
گل کلم ، هویج پوست کنده ، ساقه های کرفس را به اندازه ی دلخواه خرد کنید( نه خیلی ریز کمی درشت) . سیرها را حبه کنید و کنار بگذارید. برگهای کرفس بعد از اینکه خوب خشک شد و آب آن گرفته شد درشت خرد کنید.
سبزی شوید را بعد از آبکشیدن بگذارید مثل بقیه مواد خشک شود و درشت خرد کنید. سبزی شوید بهتر میباشد در صورت امکان گل کرده و به تخم نشسته باشد و تخمهای آن هم رسیده و قهوه ای رنگ باشد.
به ازای هر یک لیوان آب جوشیده ی ولرم یک قاشق س نمک آشپزخانه ( بهتر میباشد ید دار نباشد) *** ظرفی را که می خواهید در آن شور درست کنید خوب بشویید و خشک کنید بعد مقداری از مواد شور را داخل کاسه بریزید و لابه لای آنها برگهای کرفس خرد شده و سبزی شوید خرد شده بریزید ، این کار را ادامه دهید تا مواد پایان شود . بعد آب و نمک و سرکه یا آبغوره آماده شده را روی مواد شور بریزید تا روی سطح مواد را بگیرید ، بعد درب کاسه را استوار ببندید ودر فضای گرم آشپز منزل به مدت ۶-۵ روز نگهداری کنید تا شورکمی برسد، بعد کاسه شور را در یخچال یا در جای خنک به مدت حدواً۲۰ روزنگهداری کنید که بعد از این مدت می توانید میل کنید.
( شما می توانید ازسرکه سیب که مفیدتر میباشد برای این قصد استفاده کنید که دراین صورت خوش طعم تر میشود ولی رنگ سبز خیارها را تبدیل میدهد.)