غذاهای محلی و سنتی اراک

سوغات اراک, آش مخصوص اراک, شفته اراکی غذاهای محلی اراک غذاهای محلی اراک; یکی از مهم ترین غذاهایی که در اراک تهیه و طبخ می شود انواع سوپ است. البته تنوع اقلیمی در بخش اراک می تواند به طور مستقیم و غیرمستقیم بر تنوع غذایی این منطقه تأثیر بگذارد. پس برای آشنایی بیشتر با غذاهای سنتی اراک تا انتهای مطلب با ما همراه باشید. مقدمه ای در مورد شهر آراکارک شهری بزرگ در استان مرکزی است و در واقع بزرگترین شهر این استان و یکی از شهرهای بزرگ ایران است. از آنجا که کل استان در محل تلاقی رشته کوه البرز و زاگرس قرار دارد و از چند طرف به مرزهای مرکزی ایران، کوه های مرتفع و مرتفع، دریاچه نمک و دشت مغان محدود شده است، دارای آب و هوای متنوعی است و به عنوان یک نتیجه تنوع زیادی از مواد غذایی وجود دارد. این عوامل به طور مستقیم بر تنوع غذاهای سنتی اراک تاثیر گذاشته است که در مورد آنها توضیح بیشتری خواهیم داد.آب و هوای مطبوع اراک و وجود دامنه های البرز و زاگرس در این منطقه باعث رویش انواع گیاهان و میوه های خاص منطقه در این قسمت شده است.از این رو مردم این منطقه در تهیه غذا آداب و رسوم خاصی دارند که بسیار جذاب است. در واقع می توان گفت که اراکی ها ذائقه خاصی نسبت به غذا دارند که روز به روز در حال فراموشی است. به لیستی که با عنوان غذاهای سنتی اراک در اختیار شما قرار می دهیم، نگاهی بیندازید. متوجه خواهید شد که بیشتر غذاهای این منطقه خورشتی هستند و اغلب در حین طبخ پخته می شوند نه سرخ شده. بنابراین می‌توان دستور پخت غذاهای سنتی اراک را به عنوان یکی از سالم‌ترین دستور پخت‌های دنیا معرفی کرد. در زیر بیشتر متوجه منظور ما خواهید شد، پس با ما همراه باشید: انواع غذاهای سنتی اراک, غذاهای سنتی اراک, غذاهای محلی اراک معرفی غذاهای سنتی اراک، غذاهای سنتی اراک. از آن برای پختن غذا استفاده می کنند. دستور پخت این غذاهای اراکی خوشمزه و سالم را بیشتر می خوانیم: آبگوشت دودار (دوگوله دودار) اولین غذایی که می خواهیم به شما معرفی کنیم دودر آبگوشت است.این غذا نوعی آبگوشت است که روش پخت آن مانند سایر آبگوشت ها بر اساس پخت است، اما نتیجه نهایی دور از تصور ما از یک آبگوشت معمولی است.مهم ترین عاملی که آبگوشت دوگوله دودار را از سایر آبگوشت ها جدا می کند وجود کشک در آن است. به همین دلیل به این غذا آبگوشت کشک یا آبگوشت دوغ نیز می گویند.برای مواد اولیه این غذا مانند اکثر آبگوشت ها به گوشت آب پز، نخود، لوبیا سفید، نمک، فلفل، زردچوبه، کشک، بادمجان سرخ شده نیاز دارید. پیاز، سیر و نعنا. خانم های اراکی این غذا را به خوشمزه ترین شکل ممکن در ظرفی به نام دوگوله تهیه می کنند و یکی از دلایلی که نام آبگوشت دوگوله دودار بر این غذا گذاشته اند، نام این غذاست. یکی از روش های پخت و پز برای لذیذتر شدن این آبگوشت، استفاده از گوشت بره با ترکیبی از احشاء، دم و پر است. این آبگوشت مانند همه آبگوشت ها خورده می شود، یعنی هاون و هاون جداگانه دارد و غذای بسیار سنگینی به حساب می آید. آش ترخینه با شکمبه، دومین غذایی که می توانیم به عنوان یکی از غذاهای سنتی اراک معرفی کنیم، آش ترخینه با شکمبه است. به این آش آش سیرابی نیز می گویند و این آش یکی از رایج ترین و پرطرفدارترین غذاهای این منطقه است.برای تهیه آش ترخون با شکمبه به مقدار زیادی ترخون خشک، شربت، سبزی، اسفناج، نخود، لوبیا، نمک و زردچوبه نیاز دارید.اما سوال اینجاست که ترخینه چیست و چگونه تهیه می شود؟ ترخینه خود ماده ای مرکب است که پس از آماده شدن باید خشک شود و برای پختن سوپ یا سایر غذاها استفاده شود. برای تهیه ترخینا باید مقداری دوغ، گندم ترک خورده، گوجه فرنگی، سبزی چغندر و مقداری صیفی جات را با هم مخلوط کرده و خشک کنید و نگهداری کنید. این سوپ ارزش غذایی زیادی دارد، یکی از مفیدترین غذاهای دنیاست. شاید فکر کنید وجود آب در این سوپ خارج از حد تحمل برخی افراد است، اما این غذا به قدری معطر و خوشمزه است که نمی توان از آن نهایت لذت را نبرد. نعناع، ​​پیاز تند و سیر تند از جمله چاشنی های مهم و معطر این سوپ است که لذت خوردن آن را چند برابر می کند. انواع غذاهای سنتی اراک, غذاهای سنتی اراک, غذاهای محلی اراک طرز تهیه غذاهای سنتی اراککباب ته ثلی این غذا یکی از محبوب ترین غذاهای اراکی است که معمولا در سفره اکثر خانواده ها دیده می شود. نام این غذا برگرفته از ظرفی است که در آن طبخ می شود.در قدیم تابه را تالی می گفتند و تالی نام بشقبی است که گود و دیواره های کوتاه دارد. اسمش تالی است.برای پخت این غذا به مقدار زیادی گوشت چرخ کرده، فلفل دلمه ای، سیب زمینی، پیاز، گوجه فرنگی، لواش، زردچوبه، نمک، فلفل و رب گوجه فرنگی نیاز دارید. این ترکیب یکی از خوشمزه ترین ترکیب های دنیاست که شباهت زیادی به تابه گریل خودمون داره. شفته اراکی یا کوفته اراکی، این غذا یکی از خوشمزه ترین، آبدارترین و خوش رنگ ترین غذاهای اراکی است که در این منطقه به وفور طبخ می شود. گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، پیاز، جعفری، نمک، فلفل، زردچوبه و رب گوجه فرنگی از مهمترین مواد اولیه مورد استفاده برای پخت این غذا هستند. این غذا در اراک با نان خورده می شود و تزیین آن ماست است. تقریباً همه کله جوش، کلم جوش یا دوغ گرمه کله جوش را می شناسند، یکی از غذاهای فوق العاده خوشمزه که مواد اولیه بسیار ساده ای دارد، اما نتیجه نهایی بسیار خوشمزه خواهد بود. این غذا در استان های یزد و خراسان نیز به وفور تهیه می شود. اما اراکیس این غذا را دوغ گرمه نیز می نامد. برای تهیه کلجوش به کشک، نعناع، ​​روغن، مغزها، پیاز، زردچوبه، نمک و فلفل به مقدار زیادی نیاز دارید.این غذا می تواند یکی از بهترین گزینه های فصل زمستان باشدکلم آب پز را با نان و سبزیجات می خورند و این غذا گاهی اوقات می تواند به عنوان شام نیز ظاهر شود.  دستور پخت غذاهای سنتی اراک, انواع غذاهای سنتی اراک, غذاهای سنتی اراک انواع غذاهای سنتی اراکاش اشکنه اراک یا گرمهاشکنه نه تنها در اراک بلکه در تمام مناطق ایران طرز تهیه خاص خود را دارد و عموماً غذایی است که از مواد اولیه ساده تهیه می شود. در قدیم اعتقاد بر این بود که این غذا مخصوص خانواده هایی است که از نظر اقتصادی در سطح بسیار پایینی قرار دارند، اشکنه انواع مختلفی دارد و در هر مکان و شهری بنا به ذائقه مردم آنجا تهیه و طبخ می شود. اما برای تهیه اشکنه اراکی به سیب زمینی، گوجه فرنگی، پیاز، تخم مرغ، بلال، شنبلیله خشک، تره و پیازچه خشک، رب گوجه فرنگی، آلو سیاه، آرد، نمک، فلفل و زردچوبه نیاز دارید. این غذا بسیار مقوی است و معمولا با نان مصرف می شود. می‌توانیم آراکیپته پالو را به‌عنوان خوراکی معرفی کنیم که مستقیماً از فرهنگ غنی غذایی استان اراک می‌آید. این غذا یکی از محبوب ترین غذاهای این منطقه بدون استفاده از گوشت به حساب می آید.البته یک نوع دیگر از پلو پلو وجود دارد که همدانی ها به سلیقه خود می پزند.اما برای تهیه رب پلو اراکی ابتدا باید رب آن را تهیه کنید. رب همان گندم پوست کنده و پخته است که خشک می شود و در اکثر غذاها استفاده می شود. همراه با همبرگر به مقدار زیادی سیب زمینی، عدس، برنج، نمک و زردچوبه، فلفل و روغن نیاز دارید. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های پاته اراکی این است که برای پخت آن از انواع حبوبات و غلات استفاده می‌کنند که علاوه بر کربوهیدرات بالا، پروتئین خوبی نیز برای بدن فراهم می‌کنند. اراکی غستبا این غذا یک غذای بسیار آسان است که از ترکیب دو منبع پروتئینی بسیار غنی تشکیل شده است. تخم مرغ و گوشت از مهمترین چیزهایی هستند که برای تهیه و پخت این غذا استفاده می شود. علاوه بر این دو، می توانید از عناصری مانند سیر، پیاز، نمک، فلفل قرمز، زردچوبه، آویشن، پاپریکا، سبزیجات معطر مانند نعناع، ​​جعفری، پیازچه، رب گوجه فرنگی و آرد استفاده کنید. این غذا یکی از راحت ترین و راحت ترین غذاهای سنتی اراک به حساب می آید. آش ویشیل اراک آش ویشیل یکی از غذاهای مهم اراکی است که معمولا توسط بزرگان اراک طبخ می شود.اراکی ها رسم دارند این غذا را در ظهر سال نو در منزل بزرگان فامیل و با هم می خورند.سبزیجاتی مانند تره، جعفری، گشنیز و اسفناج یا سبزی چغندر، رشته، نخود، پیاز، تخم مرغ، شاهی، نمک، فلفل، زردچوبه و پیاز تند و نعناع تند برای تهیه این سوپ مورد نیاز است. سوغات اراک, آش مخصوص اراک, شفته اراکی آش و غذاهای سنتی اراکاش، خیار، گوشت، نعناع خشک، سیر، پیاز، بلغور گندم، عدس، نان خشک، کشک، نمک و فلفل از مهم ترین موادی هستند که می توانید با آن ها این سوپ خوشمزه را تهیه کنید. این غذا را می توانیم به عنوان یکی از اصیل ترین غذاهای سنتی اراک معرفی کنیم که بسیار خوش رنگ و لعاب است. ارزش غذایی بالای این سوپ باعث می شود به عنوان یک غذای مقوی طبخ و تهیه شود. خلاصه و آخرین کلماتی که برای شما ذکر می کنیم تنها بخشی از فرهنگ غنی خوراک شناسی اراک است. البته می توان این اقلام را از محبوب ترین و معروف ترین غذاهای سنتی اراک معرفی کرد. همانطور که می بینید استفاده از کشک در انواع غذاهای این منطقه رایج است و بیشتر غذاهای این منطقه با نان سرو می شود. استفاده از مواد اولیه ساده و دستور العمل های سریع و آسان یکی از مهم ترین ویژگی های غذاهای سنتی اراکی است.امیدواریم این غذاها را بپزید و نهایت لذت را ببرید.
بیشتر بخوانید:  رسوم ازدواج در ترکیه

مطلب پیشنهادی

آداب و رسوم نوروز در باکو (جمهوری آذربایجان)

آداب و رسوم نوروزی در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان.باکو پایتخت جمهوری آذربایجان هر ساله این …