طرز تهیه تاهینی خانگی + خواص

ارده کنجد , خواص تاهینی , طرز تهیه انواع تاهینی طرز تهیه انواع تاهین تاهینی چیست و چه خواصی دارد؟
طرز تهیه انواع تاهین
یکی از فرآورده های کنجدی است که در ایران به ارده معروف است.تهینی یا رنده کنجد ماده ای بسیار مقوی و پرکالری است که برای رشد جسمی و مغزی کودکان بسیار مفید است.تهینی چیست؟ ? تاهینی (به انگلیسی: Tahini) در ایران به ارده معروف است که از کنجد به دست می‌آید و حالتی صاف و غلیظ دارد. تاهینی یا رب کنجد یکی از غذاهای اصلی خاورمیانه و منطقه مدیترانه است.مصرف اصلی و شناخته شده تاهین در دنیا تهیه حمص (به انگلیسی: Hummus) است که سس معروف عربی و لبنانی یا به عنوان یک پیش غذا و به عنوان یک پیش غذای مدیترانه ای در جهان. تهینی یا ارده غذایی بسیار کالری و البته بسیار مقوی مخصوصا برای کودکان است.از نظر طب سنتی مصرف عسل ارده و شیره ارده در صبحانه کودکان به رشد جسمی و مغز آنها کمک می کند و اگر کودک یک کودک ضعیف و لاغر، تا به او کمک کند وزن بهتری پیدا کند و انرژی مورد نیاز روزانه او را تامین کند.مصرف ارده مخصوصا در ایام امتحانات برای افزایش و بهینه سازی فعالیت فکری کودکان توصیه می شود.از نظر طب سنتی مصرف ارده در بزرگسالان از سرد شدن مغز جلوگیری می کند و در نتیجه از بیماری های مرتبط با حافظه از جمله آلزایمر و اختلالات شناختی پیشگیری می کند. ارده تاهینی , ارده کنجد , تاهینی طرز تهیه تاهینی یا ارده مواد لازم برای تهیه تاهین یا ارده کنجد سیاه 500 گرم روغن کنجد 2 قاشق غذاخوری نمک اختیاری 1/8 قاشق غذاخوری طرز تهیه تاهین یا ارده برای تهیه تاهین در منزل فقط به کنجد و روغن کنجد ثابت شده نیاز دارید. کنجد را در ماهیتابه ای روی حرارت قرار دهید و حدود 5 دقیقه تفت دهید و هر از گاهی با قاشق چوبی هم بزنید تا رنگ آن کمی قهوه ای شود. یا می توانید فر را با دمای 350 درجه فارنهایت گرم کنید و کنجد را کف سینی فر بمالید و بگذارید 5 دقیقه در فر بماند و کنجد را یکی دو بار برگردانید تا کاملا برشته شود. کنجد ها را کنار بگذارید تا کاملا خنک شوند، سپس آن ها را در غذاساز بریزید و 2 تا 3 دقیقه هم بزنید تا به صورت خمیر درآید. 2 قاشق غذاخوری روغن کنجد را به غذاساز اضافه کنید و 2 دقیقه دیگر به هم زدن ادامه دهید تا کنجد داخل روغن بیفتد.با افزودن روغن بیشتر می توانید غلظت تاهینی را تنظیم کنیدتاهینی را می توانید به مدت 1 ماه در ظرف شیشه ای دربسته نگهداری کنید. قبل از استفاده، تاهین را با قاشق هم بزنید تا یکدست شود، سپس استفاده کنید. سس تاهینی با ماست , ارده , طرز تهیه تاهینی طرز تهیه سس کنجد سس تاهینی یا سس کنجد مواد لازم سس تاهینی یا سس کنجد 4 قاشق غذاخوری سیر 2 حبه آبلیمو 6 قاشق چایخوری روغن ترجیحا روغن زیتون 3 قاشق چایخوری آب گرم 4 قاشق چایخوری نمک به مزه طرز تهیه سس تاهینی یا سس کنجد بالاتر با کیفیت، سس تاهینی خوشمزه تر است. سس ساندویچ شاورما و سس فلافل، سیب زمینی سرخ کرده یا انواع سالاد طرفداران زیادی دارد. می توانید به جای سس مایونز از سس تاهینی یا سس کنجد استفاده کنید. سیر را له کنید یا له کنید تا له شود سیر و آبلیمو و روغن زیتون را با هم مخلوط کنید. می توانید مواد را در غذاساز بریزید و در حین هم زدن آب را کم کم اضافه کنید تا به قوام سس مایونز برسد. در پایان به دلخواه نمک را اضافه کنید. اگر می خواهید سس تندتر شود، به خصوص اگر می خواهید آن را با فلافل استفاده کنید، می توانید تا 50 درصد آبلیمو اضافه کنید.خواص تاهین یا رب کنجد، تاهین یک غذای بسیار مفید و مقوی است، مهمترین خواص تاهین عبارتند از: منبع آنتی اکسیدانی: تاهین حاوی آنتی اکسیدان لیگنان است که از آسیب رادیکال های آزاد به بدن جلوگیری می کند.طبق تحقیقات، این آنتی اکسیدان از سرطان و آسیب کبدی جلوگیری می کند. کاهش احتمال ابتلا به بیماری ها: مصرف تاهین احتمال ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی را کاهش می دهد و سطح کلسترول و تری گلیسیرید خون را کاهش می دهد. مطالعه ای که روی 50 نفر انجام شد نشان داد که مصرف روزانه 3 قاشق غذاخوری کنجد معادل 40 گرم سطح کلسترول خون را کاهش می دهد. مطالعه 6 هفته ای دیگر روی 41 نفر نشان داد که مصرف 2 قاشق غذاخوری تاهینی معادل 28 گرم سطح تری گلیسیرید خون را کاهش می دهد. خواص ضد باکتریایی: در مطالعه ای که روی عصاره دانه کنجد انجام شد، محققان دریافتند که این عصاره در برابر 77 درصد باکتری های مقاوم به دارو موثر است و در آزمایشی که روی موش ها انجام شد، روغن کنجد به بهبود زخم ها کمک می کند. خواص ضد التهابی: مصرف کنجد می تواند التهاب و درد مرتبط با بیماری های ریوی و آرتریت روماتوئید را کاهش دهد. کنجد موجود در کنجد به عنوان یک درمان بالقوه برای آسم شناخته می شود که در اثر التهاب راه های هوایی ایجاد می شود.تقویت سیستم عصبی مرکزی: ترکیبات فعال موجود در تاهین سلامت مغز را بهبود می بخشد و خطر زوال عقل را کاهش می دهد و از تشکیل پلاک های بتا آمیلوئید در مغز که منجر به بیماری آلزایمر می شود، جلوگیری می کند.آنتی اکسیدان های موجود در کنجد اثرات سمی آلومینیوم را بر روی مغز کاهش می دهد. ارده کنجد , خواص تاهینی , طرز تهیه انواع تاهینی خواص و ارزش غذایی تاهینی، ارزش غذایی تاهین یا دانه کنجد، تاهین بسیار پرچرب، پرکالری و مغذی است.تاهینی سرشار از فسفر و منگنز است که نقش مهمی در سلامت استخوان ها به ویژه در رشد دارد. سال ها. سرشار از ویتامین های B1 و B6 است که نقش مهمی در تامین انرژی بدن دارند. 50 درصد چربی موجود در برنج را اسیدهای چرب تک غیراشباع تشکیل می دهند که خاصیت ضدالتهابی دارند و از بروز بیماری های مزمن جلوگیری می کنند. 1 قاشق غذاخوری تاهینی (15 گرم) حاوی مواد مغذی زیر است: 90 کالری، 3 گرم چربی، 8 گرم کربوهیدرات، 3 گرم فیبر، 1 گرم تیامین، 13٪ DV، ویتامین B611، 11٪ DV، فسفر، 11٪ DV، فسفر، منگنز 11٪. , 11% DV* DV: نیاز روزانه.
بیشتر بخوانید:  خواص گوشت بلدرچین

مطلب پیشنهادی

فواید گوشت مرغ

اگر بخواهیم گوشت مرغ را در 1 کلام شرح دهیم، “همه کاره بودن” توضیح مناسبی …