سيب ‌زميني سلول ها را جوان نگه مي‌دارد

خواص سیب زمینی

به گفته متخصصان تغذیه، سیب زمینی یکی از میوه هایی است که برای پوست مفید است و پف دور چشم را کاهش می دهد.

خوردن مقدار زیادی میوه و سبزیجات می تواند برای سلامتی شما مفید باشد و بسیاری از خطرات را کاهش دهد.

سیب زمینی حاوی مواد مغذی مهمی است، حتی زمانی که پخته شده باشد، که می تواند به طرق مختلف برای سلامت انسان مفید باشد.

در اینجا برخی از خواص سیب زمینی را در اختیار شما قرار داده ایم.

1) سلامت استخوان ها به دلیل خواص سیب زمینی

آهن، فسفر، کلسیم، منیزیم و روی موجود در سیب زمینی به ساخت و حفظ ساختار استخوان و استحکام بدن کمک می کند.

آهن و روی نقش مهمی در تولید و بلوغ کلاژن دارند.

فسفر و کلسیم نقش بسیار مهمی در ساختار استخوان دارند، اما این دو ماده معدنی باید متعادل باشند تا در ساختار استخوان ایفای نقش کنند. اگر فسفر زیاد و کلسیم خیلی کم باعث تحلیل استخوان و پوکی استخوان شود.

2) کاهش فشار خون

مصرف کم سدیم برای حفظ فشار خون سالم ضروری است، اما افزایش مصرف پتاسیم می تواند به همان اندازه مهم باشد.پتاسیم باعث اتساع عروق یا گشاد شدن رگ های خونی می شود.

پتاسیم، کلسیم و منیزیم در سیب زمینی وجود دارد. این مواد معدنی به طور طبیعی فشار خون را کاهش می دهند.

3) سلامت قلب

فیبر، پتاسیم، ویتامین C و ویتامین B6 موجود در سیب زمینی به همراه کمبود کلسترول آن به سلامت قلب کمک می کند.

سیب زمینی حاوی مقدار زیادی فیبر است. فیبر به کاهش میزان کلسترول خون کمک می کند که خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

تحقیقات مبتنی بر NHANES دریافت بیشتر پتاسیم و دریافت کمتر سدیم را با خطر کمتر مرگ ناشی از بیماری قلبی مرتبط دانسته است.

4) التهاب

کولین یک ماده مغذی مهم و همه کاره است که در سیب زمینی یافت می شود. به حرکت عضلات، خلق و خو، یادگیری و حافظه کمک می کند.

همچنین در موارد زیر کمک می کند:

حفظ ساختار غشای سلولی.

انتقال تکانه های عصبی

جذب چربی

رشد اولیه مغز

یک سیب زمینی بزرگ حاوی 57 میلی گرم کولین است. مردان بالغ به 550 میلی گرم و زنان به 425 میلی گرم در روز نیاز دارند.

سیب زمینی,خواص سیب زمینی

فواید سیب زمینی

بیشتر بخوانید:  خواص تخم کبک

5) ضد سرطان بودن به لطف فواید سیب زمینی

سیب زمینی حاوی فولات استفولات نقش مهمی در سنتز و ترمیم DNA ایفا می کند، بنابراین از تشکیل بسیاری از سلول های سرطانی به دلیل جهش های DNA جلوگیری می کند.

مصرف فیبر از میوه ها و سبزیجات مانند سیب زمینی با کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط است.

ویتامین C و کورستین نیز به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند و از سلول ها در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کنند.

6) هضم و نظم

مقدار فیبر موجود در سیب زمینی به جلوگیری از یبوست و عملکرد منظم دستگاه گوارش کمک می کند.

7) کاهش وزن

فیبر غذایی معمولاً به عنوان یک عامل مهم در کنترل وزن و کاهش وزن شناخته می شود.

آنها به عنوان “عوامل حجیم کننده” در دستگاه گوارش عمل می کنند. آنها باعث افزایش سیری و کاهش اشتها می شوند، بنابراین فرد برای مدت طولانی تری احساس سیری می کند و احتمالا کالری بیشتری مصرف می کند.

8) متابولیسم

سیب زمینی منبع عالی ویتامین B6 است. نقش مهمی در متابولیسم انرژی با تجزیه کربوهیدرات ها و پروتئین ها به گلوکز و اسیدهای آمینه ایفا می کند.این ترکیبات کوچک به راحتی برای انرژی در بدن استفاده می شوند.

9) پوست

کلاژن سیستم حمایتی پوست است. ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان برای جلوگیری از آسیب های ناشی از آفتاب، آلودگی و دود عمل می کند. ویتامین C همچنین به صاف کردن چین و چروک های کلاژن و بهبود ظاهر کلی پوست کمک می کند.

10) مصونیت

تحقیقات نشان داده است که ویتامین C می تواند به کاهش شدت و مدت سرماخوردگی کمک کند. سیب زمینی منبع خوبی از ویتامین C است.

از خواص سیب زمینی آب پز می توان به درمان افسردگی اشاره کرد و طبق نتایج تحقیقات، سیب زمینی آب پز با افزایش ترشح هورمون سروتونین (هورمون شادی) به درمان افسردگی و بد خلقی کمک می کند. از طرفی سیب زمینی برای سلامت دندان ها مضر است.

خواص سیب زمینی آب پز,سيب زميني

خواص سیب زمینی شامل آهن، فسفر، کلسیم، منیزیم است

ارزش غذایی

سودمندی سیب زمینی در رژیم غذایی تا حدودی به آنچه به آن اضافه می شود یا نحوه تهیه آن بستگی دارد. روغن، خامه ترش و کره کالری اضافه می کنند، اما خود سیب زمینی نسبتاً کم کالری است.

بیشتر بخوانید:  خواص ارده و شیره

همچنین مواد مغذی مهمی مانند ویتامین C، ویتامین B6 و مواد معدنی مختلف را فراهم می کند

یک وعده 100 گرمی (گرمی) یا 3.5 اونسی کمی بیش از نیمی از یک سیب زمینی متوسط ​​است. این سیب زمینی بسیار سفید که با پوست پخته می شود حاوی:

94 کالری

0.15 گرم چربی

0 گرم کلسترول

21.08 گرم کربوهیدرات

2.1 گرم فیبر رژیمی

2.10 گرم پروتئین

10 میلی گرم (میلی گرم) کلسیم

0.64 میلی گرم آهن

27 میلی گرم منیزیم

75 میلی گرم فسفر

544 میلی گرم پتاسیم

12.6 میلی گرم ویتامین C

0.211 میلی گرم ویتامین B6

38 میکروگرم (میلی گرم) فولات

سیب زمینی همچنین نیاسین، کولین و روی را تامین می کند. گونه های مختلف مواد مغذی کمی متفاوتی را ارائه می دهند.

انتخاب سیب زمینی

انواع مختلفی از سیب زمینی برای انتخاب وجود دارد، از جمله سیب زمینی شیرین. انواع سفید، قرمز، زرد و آبی وجود دارد و در هر رنگ طیف وسیعی از گزینه ها وجود دارد.

سیب زمینی هایی را انتخاب کنید که سفت، کبود نشده و نسبتاً صاف و گرد باشند. از هر گونه علائم پوسیدگی، از جمله پوسیدگی مرطوب یا خشک، ریشه های سبز یا سیب زمینی اجتناب کنید.

برای جلوگیری از باکتری، بهتر است سیب زمینی های بسته بندی نشده و شسته نشده تهیه کنید.شستن زود هنگام سیب زمینی لایه محافظ پوست را از بین می برد.

خواص سيب زميني,فایده های سیب زمینی

خاصیت سیب زمینی.

نگهداری سیب زمینی

سیب زمینی باید بین 45 تا 50 درجه فارنهایت یا 7 تا 10 درجه سانتیگراد در محیطی تاریک و خشک مانند انبار نگهداری شود.

قرار گرفتن در معرض نور خورشید می تواند منجر به تشکیل سولانین شود که سیب زمینی را سبز می کند. سمی است نگهداری سیب زمینی در یخچال باعث می شود محتوای نشاسته آن به قند تبدیل شود. این می تواند طعم ناخوشایندی به آن بدهد.

سیب زمینی را نباید در اطراف پیاز نگهداری کرد زیرا هر دو سبزی گازهای طبیعی منتشر می کنند که باعث پوسیدگی دیگری می شود.

سیب زمینی کاملاً رشد کرده می تواند تا 2 ماه دوام بیاورد، اما سیب زمینی آسیب دیده می تواند سیب زمینی های اطراف خود را تحت تأثیر قرار دهد. برای جلوگیری از خراب شدن سیب زمینی های دیگر، سیب زمینی های فاسد را بردارید.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه‌ ماهی فیله سوخاری

تهیه و پخت سیب زمینی.

ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر سیب زمینی بیشتر در پوست آن یافت می شود، بنابراین بهتر است آن ها را با پوست باقی مانده مصرف کنید.

سیب زمینی ها را زیر آب جاری بشویید و هرگونه کبودی یا سوراخ را با چاقو از بین ببرید.از یک چاقوی فولادی ضد زنگ برای جلوگیری از واکنش این فلز با مواد شیمیایی گیاهی در سبزیجات استفاده کنید، زیرا این امر می تواند باعث تغییر رنگ شود.

سیب زمینی سوخاری که با پوست پخته می شود، یک وعده غذایی سالم و ساده است. با سالاد سرو کنید و روی آن را با ماهی تن، پنیر، لوبیا پخته شده یا سایر مواد اضافه کنید. پختن و خوردن پوست به حفظ مواد مغذی کمک می کند.

سیب زمینی را می توان بخارپز کرد و با نعنا سرخ شده و فلفل سیاه مصرف کرد تا بیشتر ویتامین های محلول موجود در آن حفظ شود.

برای تهیه یک سالاد سیب زمینی سالم، اجازه دهید سیب زمینی بچه خنک شود، سپس سیر، نعناع تازه خرد شده و روغن زیتون را اضافه کنید.

مضرات سیب زمینی:

دیابت و چاقی: سیب زمینی، حتی سیب زمینی ساده، حاوی مقادیر زیادی کربوهیدرات ساده است. این ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت یا چاقی زمانی که بیش از حد غذا می خورند مفید نباشد. مانند همه غذاها، سیب زمینی باید در حد اعتدال و به عنوان منبع کربوهیدرات مانند برنج یا ماکارونی مصرف شود، نه به عنوان یک سبزی.سبزیجات غیر نشاسته ای باید همراه با سیب زمینی برای مصرف متعادل مصرف شونداز سوی دیگر، حبوبات خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهند.

مسدود کننده های بتا: این یک نوع دارویی است که معمولاً برای بیماری های قلبی تجویز می شود. این می تواند سطح پتاسیم را در خون افزایش دهد. غذاهای غنی از پتاسیم، مانند سیب زمینی، باید در حد اعتدال در حین مصرف بتا بلوکرها مصرف شوند.

پتاسیم: سطوح بالای پتاسیم در بدن می‌تواند خطری جدی برای افراد مبتلا به آسیب کلیوی یا کلیه‌هایی که به طور کامل کار نمی‌کنند باشد. کلیه های آسیب دیده ممکن است نتوانند پتاسیم اضافی خون را فیلتر کنند و این می تواند کشنده باشد.

منبع: سایت خوی

مطلب پیشنهادی

فواید گوشت مرغ

اگر بخواهیم گوشت مرغ را در 1 کلام شرح دهیم، “همه کاره بودن” توضیح مناسبی …